• Voor 16:30u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 39,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Rechthoekige trampoline

Het voordeel van een rechthoekige trampoline is dat u deze in vrijwel iedere tuin kunt plaatsen. Dit handige model is ruimte besparend.

Onze services

  • Voor 16:30u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 39,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Optimaal springcomfort

Rechthoekige trampolines zijn beschikbaar, zowel staand als naar ingraaf. Een staande trampoline is makkelijker te installeren, verplaatsen en zelfs op te bergen in de winter. Ook heb je er geen veilige valruimte omheen nodig, er zit namelijk al een vangnet omheen. De trampoline heeft geen net nodig, hierdoor wordt het zicht op de tuin niet belemmerd en is hij ook minder vatbaar voor het weer. Je hebt 1,5 meter vrije valruimte rondom de trampoline op de grond nodig.

Waarom een ​​rechthoekige trampoline?

Een rechthoekige trampoline biedt ervaren springers meer mogelijkheden om complexere sprongen uit te voeren. Professionals springen allemaal op rechthoekige modellen. Rechthoekige modellen zijn ook gemakkelijker te plaatsen in een tuinhoek, omdat de ruimte beter wordt benut. De opties zijn echter minder dan bij de ronde modellen. Een ronde trampoline heeft vaak de voorkeur boven een rechthoekige trampoline omdat je tijdens het springen makkelijker in het midden blijft. De afstand tot de rand is immers overal hetzelfde en dit maakt het springcomfort voor kinderen en beginners om aanzienlijk hoger te springen.

Veiligheid

Als het om veiligheid gaat, maakt het niet uit of je kiest voor een ronde of rechthoekige trampoline. Alle modellen worden standaard geleverd met veiligheidsnetten. Het veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline vallen. Een ander veiligheidspunt om op te letten is de dikte van de trampolinerand. Hoe breder en dikker die de veer bedekt, hoe zachter het afstoten. Een sterke en stevige rand zorgt er ook voor dat kinderen hun voetjes niet tussen de veren kunnen zetten.

Trampoline maten

Hoe groter de trampoline, hoe beter. Onze grootste trampoline heeft een diameter van maar liefst 30 cm. Als je ruimte hebt, is ons advies om een ​​trampoline te kiezen die minimaal 366 cm is. Een rechthoekige trampoline van 330 cm is echter ook geschikt. Net als de grote maten kan deze tot 100-150 kg worden belast en kunnen kinderen er ook van genieten. De middelgrote trampoline is dan ook ons ​​bestverkochte model.

Kwaliteit en prijs

Springcomfort is niet afhankelijk van kwaliteit. Met een langere set veren kunt u uw springcomfort aanzienlijk verhogen. De kwaliteit zit hem in de dikte van het frame, de stevigheid van het net en de duurzaamheid van de mat. BERG trampolines zijn van uitstekende kwaliteit. Salta is een van de grootste fabrikanten van trampolines in Europa en produceert speeltoestellen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ten slotte maakt EXIT Toys speelgoed van vergelijkbare kwaliteit, maar vaak iets goedkoper.

Accessoires en uitrusting

Om de trampoline er langer mooi uit te laten zien, is een hoes een noodzakelijke accessoire. Hoewel al onze producten UV-bestendig zijn, verslechteren ze sneller als ze worden blootgesteld aan vuil en regen. Om veilig in en uit de staande trampoline te komen is een trampoline ladder nodig. De hoogste modellen bevinden zich immers tot een meter boven de grond. Een ander handig accessoire is verankering. Als kinderen tijdens het springen in aanraking komen met het net, zal het stabieler zijn en beter vasthouden bij stormachtig weer.

© 2024 TrampolineXL.be is onderdeel van XLShop